



Masterclass in Infectious Diseases Summit Programme (MISP)

YOGYAKARTA EDITION

Precision Redefined: Optimizing Risk Assessment, Diagnostic Accuracy and Treatment Efficacy for Infections



Dear Doctors,

Join us for an engaging 2-day meeting where we'll explore the latest breakthroughs in diagnosing and managing challenging bacterial and fungal infections. Connect with key opinion leaders from Malaysia, Indonesia, Singapore and the Philippines as we dive into insightful lectures and interactive fireside chats. This is your chance to deepen your understanding and have all your questions answered!

We look forward to welcoming you!

DAY 1 (ARRIVAL)

8th of November 2024 (Friday)

2.00–6.00 pm

Optimizing early use of ceftazidime-avibactam in multidrug resistant (MDR) bacterial infections:

Keraton Ballroom 3, JW Marriott,

Key considerations and best practices

Time	Agenda	Ву
2.00-2.50 pm	REGISTRATION & CHECK-IN	
2.50–3.00 pm 10 mins	Introduction & Welcoming remarks	Mr Dondi Pascual (Pfizer) Dr Erwin Pradian (IND)
3.00–3.10 pm <i>10 mins</i>	Opening remarks	Dr CJ Tibayan (PH)
3.10–3.40 pm 30 mins	Lecture 1: Early recognition of risk factors and initial treatment of choice for suspected and confirmed MDR bacterial infections	Dr Rioloida Diola (PH)
3.40–4.10 pm <i>30 mins</i>	Fireside chat 1: Identifying risk factors – current challenges and practical strategies	Moderator Dr CJ Tibayan (PH) Panellists Dr Gurmeet Singh (IND) Dr Lai Nai Lang (MY) Dr Ian Wee Liang En (SG) Dr Rioloida Diola (PH)
4.10–4.30 pm 20 mins	TEA BREAK & PRAYER	
4.30–5.00 pm 30 mins	Lecture 2: Case-guided treatment strategy in managing MDR bacterial infections	Dr Cris Dumo (PH)
5.00–6.00 pm 60 mins	Fireside chat 2: Choosing the right treatment approach – insights and best practices	Moderator Dr CJ Tibayan (PH) Panellists Dr Franz Pangalila (IND) Dr Lai Nai Lang (MY) Dr Ian Wee Liang En (SG) Dr Cris Dumo (PH)
6.00 pm	Closing remarks	Dr CJ Tibayan (PH)
6.30 pm	WELCOME DINNER	

9th of November (Saturday)

DAY 2

onwards

treatment for invasive fungal infections

Bv

From rapid detection to targeted therapy – integrating rapid diagnostics with diagnostic-driven

№ 8.45 am-3.00 pm



Time	Agenda	ву
8.45–8.55 am <i>10 mins</i>	Opening remarks	Dr Ceva Wicaksono Pitoyo (IND)
8.55–9.40 am <i>45 mins</i>	Lecture 1: From rapid diagnosis to treatment precision: A comprehensive look at current and emerging rapid diagnostic tools	Dr Evelina Lagamayo (PH)
9.40–10.10 am <i>30 mins</i>	Lecture 2 The IMD dilemma: Navigating challenges and guidelines in high-risk patients	Dr Ian Wee Liang En (SG)
10.10–10.40 am 30 mins	Fireside chat 1: Initiating an empirical therapy for IMD – what and how?	Moderator Dr Franz Pangalila (IND) Panellists Dr Ian Wee Liang En (SG) Dr Low Lee-Lee (MY) Dr Daisy Tagarda (PH)
10.40-11.00 am <i>20 mins</i>	TEA BREAK	
11.00–11.30 am <i>30 mins</i>	Lecture 3: When neutrophils drop: IMD management in haemato-oncological patients	Dr Cheong Chin Sum (MY)
11.30 am–12.00 pm 30 mins	Lecture 4: When Candida strikes: Managing invasive candidiasis in non-neutropenic ICU patients	Dr Daisy Tagarda (PH)
12.00–1.30 pm 1 hour 30 mins	LUNCH & PRAYER	
1.30–2.00 pm <i>30 mins</i>	Fireside chat 2: Combination therapy for antifungals: How to matchmake them for optimal	Moderator Dr Low Lee-Lee (MY) Panellists Dr Maria Fe Tayzon (PH)

2.00–3.00 pm **Summa** 60 mins Managir

Summary/Q&A session:
Managing MDR bacterial
infections and IFIs – lessons
learned and future
directions

Managing MDR bacterial

Infections and IFIs – lessons

Parned and future

Dr Ceva Wicaksono Pitoyo

(IND)

Panellists

(IND)
Panellists
Dr CJ Tibayan (PH)
Dr Franz Pangalila (IND)

Dr Ronald Irwanto (IND)
Dr Ian Wee Liang En (SG)

Moderator

Dr Low Lee-Lee (MY)
Dr Ian Wee Liang En (SG)

outcomes?

6.30 pm onwards FAREWELL DINNER

IMD, invasive mould disease; ICU, intensive care unit; IFIs, invasive fungal infections

DAY 3 (DEPARTURE)

10th of November (Sunday)

For healthcare professionals only

